Skip naar hoofdcontent

Let’s Goal

Een app die het mogelijk maakt om gemakkelijk met elkaar af te spreken en te voetballen.

Klant

Let's Goal

Diensten

Mobiele Applicatie ontwikkeling

Jaar

2021

Wij als JAM-IT kregen de uitdaging om aan de slag te gaan met een geheel nieuw concept als het gaat om voetbal: het ontwikkelen van een real-time voetbal app waarmee voetballiefhebbers in de buurt elkaar kunnen vinden en samen kunnen spelen. Zo ontstond Let’s Goal: een app die het mogelijk maakt om gemakkelijk met elkaar af te spreken en te voetballen.

Het startpunt

Omdat de app voorzien moest worden van real-time functionaliteiten, zagen we kansen om aan de slag te gaan met innovatieve oplossingen. Zo was het belangrijk om gebruikers de mogelijkheid te bieden om continu updates te zien op de kaart en de kalender. Dit hield in dat als een andere gebruiker incheckt op een veld, hun avatar onmiddellijk op de kaart zichtbaar zou zijn en het bijbehorende kalender item zou worden toegevoegd. Daarnaast was het ook een leuke uitdaging om de app te stylen en real-time updates te bieden zonder dat gebruikers handmatig de pagina hoeven te verversen. Hiervoor gebruiken we onder andere websockets, een innovatief protocol in de IT-wereld.

Het proces

Gedurende het proces werkten we samen met een team van ervaren ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de app van hoge kwaliteit zou zijn. Tijdens het werken aan de app, kwamen we ook enkele obstakels tegen, zoals de wensen van de klant om advertenties in de app te tonen. Die libraries werkten helaas niet goed met Mendix. Gelukkig bevat het Mendix platform naast de standaard bouwblokken ook de mogelijkheid tot custom javascript en java waardoor we deze native wensen toch toe konden passen en de app tot een volledig succes konden brengen.

Het resultaat

Het resultaat is Let’s Goal, een app waarin gebruikers inzicht krijgen in beschikbare voetbalvelden en gemakkelijk kunnen afspreken om samen te spelen, met een speelse look & feel. Dit biedt voetballiefhebbers de mogelijkheid om elkaar te vinden en hun passie te delen. Als team zijn we ervan overtuigd dat de app een groot succes zal worden en we kijken ernaar uit om samen te werken met iedereen die van voetbal houdt.

Conclusie

We hebben genoten van het proces waarin Let’s Goal tot stand is gekomen, wat voor ons een unieke uitdaging was. Als JAM-IT zijn we trots op deze voetbal app en we zijn ervan overtuigd dat het een goede toevoeging zal zijn voor voetballiefhebbers.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?