Waarom JAM-IT

Wij maken applicaties die eenvoudig zijn in het gebruik, om uw bedrijfsprocessen te automatiseren en innovatieve oplossingen mogelijk te maken.

Hoe wij dat doen?

Wij zijn partner van Mendix, een software ontwikkelplatform. Door gebruik te maken van het Mendix Platform kunnen wij snel, professioneel en prijsvriendelijk uw gewenste applicatie ontwikkelen.

Dankzij de ready-to-go apps uit de Mendix App Store en de visuele wijze van modelleren zijn wij in staat om Enterprise applicaties te bouwen met een zeer korte ‘time to market’. Op die manier gaan wij razendsnel van idee naar productie.

Alle applicaties worden gehost in een schaalbare en veilige cloud-infrastructuur. Daarnaast kan elke applicatie worden uitgebreid met op maat gemaakte functionaliteiten en naar wens worden aangesloten op externe software. Zo sluit onze software precies aan op uw bedrijfsdoelstellingen.

Om onze werkwijze nog efficiënter te maken, bedenken en ontwikkelen wij regelmatig nieuwe functionaliteiten. Dit zorgt ervoor dat wij uw product nog sneller en tegen lagere kosten kunnen opleveren.

Hieronder vindt u een overzicht van onze eigen functionaliteiten:

Road start

Stakeholder Project Progression

 • Inzicht in de voortgang van het project

Om de stakeholders van uw team op de hoogte te houden van de voortgang van het project, hebben wij een helder, realtime overzicht van ons projectsysteem gemaakt. Zo kunt u altijd zien waar we mee bezig zijn, wat de voortgang van het project is en wat er nog gaat gebeuren.

Lees meer

Mendix Model Automater

 • Minder handmatige handelingen
 • Voorkom fouten
 • Bespaar ontwikkeltijd

Bij het bouwen van een applicatie zijn er altijd taken die steeds op dezelfde manier uitgevoerd moeten worden. Hiervoor hebben wij de Mendix model automater gebouwd; een applicatie die het skelet van het Mendix model opzet en repetitieve taken automatisch uitvoert. Zo worden stukjes code geheel automatisch en op de juiste manier opgezet.

Lees meer

Database Exports

 • Database importeren en exporteren
 • Toegang tot je data

Database Exports maakt het mogelijk om alle opgeslagen data uit de applicatie ten alle tijden te kunnen exporteren naar een Microsoft Excel bestand. Zo kunnen onze klanten altijd bij de data uit hun applicaties.

Lees meer

Microsoft Azure/Amazon Web Services Back-ups

 • Automatische backups
 • Gegevens altijd veilig opgeslagen

Applicaties van Mendix worden gehost en opgeslagen in de Mendix cloud. Die opslag is echter niet onbeperkt, en voor apps waar documenten in worden opgeslagen is deze al snel ontoereikend. In dat geval is het mogelijk om uit te wijken naar een andere cloud provider, zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. Op dat moment is de data verdeeld over twee cloud providers: de Mendix cloud waar de app wordt gehost, en de externe cloud waar de overige data worden opgeslagen. Mendix maakt automatisch back-ups van de gegevens, maar heeft hier geen mogelijkeid voor in de externe cloud. Daarom hebben wij een systeem ontwikkelt dat dit wel mogelijk maakt en zelfs automatiseert. Zodra er een back-up wordt gemaakt in Mendix (handmatig of automatisch), wordt er ook een back-up gemaakt in de externe cloud. Zo zijn uw gegevens altijd veilig en compleet opgeslagen.

Lees meer

Automatisch Testen

 • Automatisch runnen van unit testen
 • Voorkom bugs

Om te ervoor te zorgen dat ieder nieuw stukje code even veilig is en geen conflicten veroorzaakt, voeren wij een aantal automatische testen uit. Zo is er de Security Check om te onderzoeken of de beveiliging waterdicht is. Daarnaast voeren wij Unit Tests uit om complexe software op geautomatiseerde en betrouwbare wijze te testen.

Lees meer

Conventies

 • Vastgelegde werkafspraken
 • Maakt samenwerken en automatiseren mogelijk

De developers van JAM-IT werken aan de hand van conventies; visueel vastgelegde werkafspraken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen volgens dezelfde richtlijnen werkt, waardoor samenwerken en het automatiseren van taken mogelijk wordt.

Lees meer

Modules

 • Maakt hergebruik mogelijk
 • Bespaar ontwikkeltijd én kosten

Elke applicatie die wij ontwikkelen is anders, maar er zijn altijd onderdelen die technisch gezien op elkaar lijken. Deze onderdelen, hoe simpel ze ook lijken, kunnen al snel veel uren kosten om te bouwen. Wij slaan deze onderdelen daarom op als Modules, zodat we niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Dat scheelt in de ontwikkeltijd én in de kosten.

Lees meer

Reverse Proxy

 • Netwerk verkeer sturen
 • Beschermt tegen (D-DOS) aanvallen

JAM-IT kan een reverse proxy inregelen voor uw applicatie. Dit maakt bijvoorbeeld maatwerk verzoeken voor het webverkeer mogelijk, en beschermt tegen (D-DOS) aanvallen.

Lees meer

Continuous Integration(CI) en Continuous Delivery(CD)

 • Automatische testen en deployments
 • Bespaar tijd en voorkom bugs

Continuous Integration is een proces waarbij nieuwe stukjes code automatisch getest worden en geïntegreerd worden in de laatste versie van de applicatie. Indien er een test faalt, dan moet de code eerst gecorrigeerd worden voordat hij wordt geïntegreerd. Dit ondervangt vele handmatige handelingen en voorkomt conflicten en bugs door verschillende aanpassingen in de code. Continuous Delivery zorgt er vervolgens voor dat aanpassingen na het testen automatisch doorgezet worden naar de productieomgeving. Dankzij deze processen staan de functionaliteiten zo snel mogelijk live en heeft de klant altijd beschikking tot de nieuwste versie.

Lees meer

Beheer van Java Dependencies

 • Voorkom .jar conflicten
 • Automatisch de juiste afhankelijkheden verzamelen

Binnen een project zijn er altijd bepaalde Java componenten die afhankelijk van elkaar zijn (dependencies). Daarom is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van elk afhankelijke Java component te hebben, zodat er geen conflicten ontstaan. Dit kan een ingewikkeld en arbeidsintensief proces zijn, omdat al die afhankelijkheden weer afhankelijk zijn van andere componenten, en zo verder. Daarom hebben wij verschillende manieren ontwikkeld om deze dependencies automatisch te beheren. Zo hebben wij de Dependency Check gebouwd, die voor de nieuwste versie van elk Java component in een project zorgt, en oude en dubbele versies opruimt. Ook hebben wij de functionaliteit Apache Maven toegevoegd, die automatisch de juiste afhankelijkheden verzamelt, downloadt en toevoegt aan het project.

Lees meer