Skip naar hoofdcontent

Waarom JAM-IT?

Wij maken applicaties die eenvoudig zijn in het gebruik, om uw bedrijfsprocessen te automatiseren en innovatieve oplossingen mogelijk te maken. Hoe wij dat doen?

Wij zijn partner van Mendix, onderdeel van Siemens, een software ontwikkelplatform. Door gebruik te maken van het Mendix Platform kunnen wij snel, professioneel en prijsvriendelijk uw gewenste applicatie ontwikkelen.

Dankzij ingebouwde modules en de visuele wijze van modelleren zijn wij in staat om Enterprise applicaties te bouwen met een zeer korte ‘time to market’. Op die manier gaan wij razendsnel van idee naar productie.

Alle applicaties worden gehost in een schaalbare en veilige cloud-infrastructuur. Daarnaast kan elke applicatie worden uitgebreid met op maat gemaakte functionaliteiten en naar wens worden aangesloten op externe software. Zo sluit uw software precies aan op uw bedrijfsdoelstellingen.

Om onze werkwijze nog efficiënter te maken, bedenken en ontwikkelen wij regelmatig ondersteunende software. Dit zorgt ervoor dat wij uw product nog sneller, kwalitatiever en tegen lagere kosten kunnen opleveren.

Road start
Security controles
 • Voorkom cyberaanvallen, datalekken en reputatieschade

Onze software heeft op verschillende vlakken controles om de veiligheid van uw applicatie te garanderen. Het onderscheid zit op drie niveaus. Static Application Security Testing (SAST); we analyseren de gemaakte code (het Mendix model) op onveilige patronen. Dynamic Application Security Testing (DAST); nadat de applicatie online staat voeren we controles uit op data toegankelijkheid en de geldigheid van ssl certificaten. Software Composition Analysis (SCA); We controleren alle afhankelijkheden, zoals het gebruikte Mendix framework, de Mendix modules uit de Mendix App Store en de Java libraries, op bekende onveiligheden.

Mendix Model Automater
 • Minder handmatige handelingen
 • Voorkom fouten
 • Bespaar ontwikkeltijd

Bij het bouwen van een applicatie zijn er altijd taken die steeds op dezelfde manier uitgevoerd moeten worden. Hiervoor hebben wij de Mendix model automater gebouwd; een applicatie die het skelet van het Mendix model opzet en repetitieve taken automatisch uitvoert. Zo worden stukjes code geheel automatisch en op de juiste manier opgezet.

Data Workflows
 • Database importeren en exporteren
 • Toegang tot je data

Data Workflows maakt het mogelijk om alle opgeslagen data uit de applicatie ten alle tijden te kunnen exporteren naar een andere bron, zowals bijvoorbeeld Power BI of een Excel bestand. Zo kunnen onze klanten altijd bij de data uit hun applicaties.

Microsoft Azure/Amazon Web Services Back-ups
 • Automatische backups
 • Gegevens altijd veilig opgeslagen

Applicaties van Mendix worden gehost en opgeslagen in de Mendix cloud. Die opslag is echter niet onbeperkt, en voor apps waar documenten in worden opgeslagen is deze al snel ontoereikend. In dat geval is het mogelijk om uit te wijken naar een andere cloud provider, zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. Op dat moment is de data verdeeld over twee cloud providers: de Mendix cloud waar de app wordt gehost, en de externe cloud waar de overige data worden opgeslagen. Mendix maakt automatisch back-ups van de gegevens, maar heeft hier geen mogelijkeid voor in de externe cloud. Daarom hebben wij een systeem ontwikkelt dat dit wel mogelijk maakt en zelfs automatiseert. Zodra er een back-up wordt gemaakt in Mendix (handmatig of automatisch), wordt er ook een back-up gemaakt in de externe cloud. Zo zijn uw gegevens altijd veilig en compleet opgeslagen.

Automatisch Testen
 • Automatisch runnen van unit testen
 • Voorkom bugs

Om te ervoor te zorgen dat ieder nieuw stukje code even veilig is en geen conflicten veroorzaakt, voeren wij een aantal automatische testen uit. Zo is er de Security Check om te onderzoeken of de beveiliging waterdicht is. Daarnaast voeren wij Unit Tests uit om complexe software op geautomatiseerde en betrouwbare wijze te testen.

Performance monitoring
 • Voldoe aan uw SLA
 • Tevreden gebruikers

Actieve monitoring van uw applicatie geeft u een goed beeld van de uptime en performance en de acties die eventueel genomen moeten worden. Met statische code analyse worden situaties die niet efficiënt zijn herkend zodat ze op een betere manier kunnen worden opgezet.

Lees meer
Conventies
 • Vastgelegde werkafspraken
 • Maakt samenwerken en automatiseren mogelijk

De developers van JAM-IT werken aan de hand van conventies; visueel vastgelegde werkafspraken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen volgens dezelfde richtlijnen werkt, waardoor samenwerken en het automatiseren van taken mogelijk wordt.

Modules
 • Maakt hergebruik mogelijk
 • Bespaar ontwikkeltijd én kosten

Elke applicatie die wij ontwikkelen is anders, maar er zijn altijd onderdelen die technisch gezien op elkaar lijken. Deze onderdelen, hoe simpel ze ook lijken, kunnen al snel veel uren kosten om te bouwen. Wij slaan deze onderdelen daarom op als Modules, zodat we niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Dat scheelt in de ontwikkeltijd én in de kosten.

Reverse Proxy
 • Netwerk verkeer sturen
 • Beschermt tegen (D-DOS) aanvallen

JAM-IT kan een reverse proxy inregelen voor uw applicatie. Dit maakt bijvoorbeeld maatwerk verzoeken voor het webverkeer mogelijk, en beschermt tegen (D-DOS) aanvallen.

Continuous Integration(CI) en Continuous Delivery(CD)
 • Automatische testen en deployments
 • Bespaar tijd en voorkom bugs

Continuous Integration is een proces waarbij nieuwe stukjes code automatisch getest worden en geïntegreerd worden in de laatste versie van de applicatie. Indien er een test faalt, dan moet de code eerst gecorrigeerd worden voordat hij wordt geïntegreerd. Dit ondervangt vele handmatige handelingen en voorkomt conflicten en bugs door verschillende aanpassingen in de code. Continuous Delivery zorgt er vervolgens voor dat aanpassingen na het testen automatisch doorgezet worden naar de productieomgeving. Dankzij deze processen staan de functionaliteiten zo snel mogelijk live en heeft de klant altijd beschikking tot de nieuwste versie.

Beheer van Java Dependencies
 • Voorkom .jar conflicten
 • Automatisch de juiste afhankelijkheden verzamelen

Binnen een project zijn er altijd bepaalde Java componenten die afhankelijk van elkaar zijn (dependencies). Daarom is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van elk afhankelijke Java component te hebben, zodat er geen conflicten ontstaan. Dit kan een ingewikkeld en arbeidsintensief proces zijn, omdat al die afhankelijkheden weer afhankelijk zijn van andere componenten, en zo verder. Daarom hebben wij verschillende manieren ontwikkeld om deze dependencies automatisch te beheren. Zo hebben wij de Dependency Check gebouwd, die voor de nieuwste versie van elk Java component in een project zorgt, en oude en dubbele versies opruimt. Ook hebben wij de functionaliteit Apache Maven toegevoegd, die automatisch de juiste afhankelijkheden verzamelt, downloadt en toevoegt aan het project.

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?