Skip naar hoofdcontent

Wat kost het ontwikkelen van een app?

Die vraag krijgen wij regelmatig en dat is logisch. Een app laten maken is meestal een flink project en brengt een aardige investering met zich mee. Dan wil je weten waar je aan toe bent. In dit artikel proberen we je zo eerlijk mogelijk te laten zien wat een app laten maken kost.

De kosten voor een app zijn afhankelijk van veel factoren

De kosten voor een app zijn van veel factoren afhankelijk. Voordat we een precieze prijsindicatie kunnen geven hebben we dus eerst wat meer informatie van je nodig. Factoren die bijvoorbeeld invloed hebben op de prijs:

Type applicatie

Wil je een webapplicatie, een Android-app, een IOS-app of een PWA (Progressive Web Application)? Of misschien wil je meerdere mogelijkheden met elkaar combineren? 

Design

Wil je een heel simpel design of wil je juist flink uitpakken?

Features

Wat moet de applicatie allemaal kunnen? En hoe complex is het om dat te maken?

Maatwerk

In Mendix kunnen we gebruik maken van standaard bouwblokken, maar misschien sluiten die net niet helemaal aan op wat jij wilt of nodig hebt. Dan is er dus extra maatwerk nodig.

Integraties

Moet de applicatie samenwerken met andere applicaties? Dan moeten we ervoor zorgen dat deze goed met elkaar kunnen praten.

Meertalig

Moet de applicatie in meerdere talen beschikbaar zijn?

Data migreren

Vervangt deze applicatie een andere applicatie waarin al data aanwezig is? Misschien wil je die data dan migreren.

Gebruikersauthenticatie

Wil je dat gebruikers jouw applicatie anoniem gebruiken of wil je hen laten inloggen? En wil je dan dat ze bijvoorbeeld ook met hun Google- of Facebook-account kunnen inloggen?

Aan wat voor kosten moet ik denken als ik JAM-IT een applicatie laat maken?

  • Vanaf €10.000,-

Een volledige applicatie bouwen begint bij ons vanaf €10.000,-. Met deze investering krijg je toegang tot een functionele app die aan jouw basisbehoeften voldoet.

  • Gemiddeld project kost €30.000,-

Voor een gemiddeld project liggen de kosten rond €30.000,-. Binnen dit budget creëren we krachtige en veelzijdige applicaties die in staat zijn om complexe uitdagingen aan te gaan. Wat nog interessanter is, is dat veel van onze klanten na lancering doorgaan met het uitbreiden van functionaliteiten, waardoor de app geleidelijk aan verder groeit en evolueert.

Onze apps in de praktijk

Wil je een inkijkje krijgen in onze eerdere projecten in app-ontwikkeling? Neem een kijkje in onze diverse cases en ontdek hoe we onze expertise hebben toegepast om uitdagende vraagstukken om te zetten in succesvolle digitale oplossingen. We zijn trots op onze ervaring in het realiseren van gevarieerde projecten, van geavanceerde app-ontwikkeling tot innovatieve online oplossingen. Verken onze portfolio en bekijk hoe we verschillende bedrijven hebben geholpen bij het behalen van hun doelen door middel van op maat gemaakte applicaties.

Wij houden rekening met jouw budget

We vinden het belangrijk om met je mee te denken. Heb je een bepaald budget? Dan zullen we samen met jou bekijken hoe we dat budget zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten om jouw doelen te behalen. Soms zullen we je dan bijvoorbeeld adviseren om bepaalde functionaliteiten nog even achterwege te laten of om het design iets simpeler te houden. 

Een applicatie verdient zich altijd terug

Eigenlijk zou je de kosten voor een applicatie niet als kosten moeten zien, maar als investering. Je gaat de kosten die je maakt namelijk terugverdienen met je applicatie. Soms in de vorm van extra inkomsten, maar vaak ook doordat de app je kosten helpt besparen. Een applicatie is namelijk een goede manier om je processen efficiënter in te richten.

Jouw bedrijf blijft zich ontwikkelen, je applicatie dus ook

Je kunt een applicatie natuurlijk eenmalig goed neerzetten en alleen het hoognodige doen om hem werkend te houden, maar in de praktijk gaat dat eigenlijk altijd anders. Jouw bedrijf blijft zich ontwikkelen en jouw app dus ook. Als de applicatie eenmaal loopt en resultaat oplevert, ga je op nieuwe ideeën komen. Denk aan:

  • Nieuwe processen die je kunt digitaliseren
  • Een extra service die je klanten wilt aanbieden
  • Functionaliteiten die de app nog gebruiksvriendelijker maken

Allemaal interessante investeringen, die zichzelf terugverdienen.

Grip op je kosten door werken in sprints

Bij JAM-IT werken we in sprints. Een sprint is een bepaalde periode (bijvoorbeeld één of twee weken), waarin we aan een aantal functionaliteiten (stories) van de applicatie werken. Per sprint bepalen we samen wat we gaan doen. Als klant ben jij betrokken bij de voortgang en kun je gaandeweg keuzes maken. Zo houd je grip op de kosten en ga je nooit onverwacht over jouw budget heen. Wil je een applicatie laten maken door JAM-IT? Of ben je gewoon benieuwd hoe een IT project in zijn werk gaat? In dit artikel leggen we uit hoe wij een project aanpakken.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?