Skip naar hoofdcontent

Een innovatieve oplossing voor grootschalig autovervoer

Klant

Transport bedrijf

Diensten

Web Applicatie ontwikkeling

Jaar

2023

JAM-IT heeft met veel plezier aan een web applicatie gebouwd die bedrijven in staat stelt om op een efficiënte manier auto’s op te halen of af te leveren in grote aantallen. Met behulp van deze innovatieve applicatie kunnen gebruikers eenvoudig opdrachten plaatsen voor het transport van auto’s en gedetailleerde kostenberekeningen maken met behulp van de geïntegreerde rekentool. Bovendien worden gebruikers op de hoogte gehouden van de status van hun transport via SMS-notificaties en per e-mail. Lees verder om meer te weten te komen over de reden achter de ontwikkeling van deze applicatie en de bijzonderheden die het bouwproces met zich meebracht.

Waarom de app is ontwikkeld

De ontwikkeling werd ingegeven door de groeiende behoefte van bedrijven aan een geavanceerde oplossing voor het efficiënt organiseren van grootschalig autovervoer. Het plannen en uitvoeren van dergelijke transporten is een complexe taak, waarbij verschillende factoren een rol spelen. JAM-IT erkende deze uitdagingen en besloot samen met de klant een applicatie te bouwen die bedrijven in staat stelt om transportopdrachten nauwkeurig te plannen en de kosten op een gedetailleerde manier te berekenen.

Het proces

Wat het bouwproces van de applicatie bijzonder maakte, was de hybride aanpak die JAM-IT heeft gekozen. Aan de achterkant van de applicatie maakt JAM-IT gebruik van het Mendix-platform, terwijl de voorkant op de traditionele manier door middel van Javascript en React werd ontwikkeld voor het implementeren van widgets en de interactieve elementen op de pagina’s. Voor JAM-IT was dit de eerste keer dat ze deze aanpak hanteerden bij een groot project. Door Mendix aan de achterkant te gebruiken, kon JAM-IT de formule en logica van de rekentool eenvoudig vastleggen en onderhouden, waardoor ze optimaal gebruik konden maken van de kracht van Mendix.

De kruisbestuiving tussen Mendix en React was een belangrijk aspect van dit project. Aangezien Mendix ook React gebruikt, konden ze naadloos samenwerken bij het maken van widgets. Door de juiste combinatie van Mendix aan de achterkant en traditionele JavaScript en React aan de voorkant kon JAM-IT een krachtige en gebruiksvriendelijke applicatie creëren, specifiek afgestemd op de behoeften van de klant.

Het resultaat

De applicatie heeft indrukwekkende mogelijkheden die bedrijven in staat stellen om transportopdrachten moeiteloos te plannen en de kosten nauwkeurig te berekenen. Met behulp van de geïntegreerde rekentool kunnen gebruikers verschillende factoren in overweging nemen, zoals de dimensies van de auto’s, de afstand en reistijd, de huidige benzineprijzen, eventuele tolkosten en de gewenste transporttijd. Deze gedetailleerde berekeningen stellen bedrijven in staat om de kosten te optimaliseren en efficiënte transport beslissingen te nemen. Ook zijn ze continue op de hoogte van wat de status van het transport is.

Als JAM-IT zijn we trots op het resultaat dat is opgeleverd. Door Mendix als service in te zetten en te combineren met traditionele ontwikkelmethoden, hebben we een krachtige applicatie kunnen bouwen die bedrijven ondersteunt bij het plannen en uitvoeren van grootschalig autovervoer. De flexibiliteit aan de voorkant en de eenvoudige formule-onderhoudsmogelijkheden aan de achterkant maakt deze applicatie een unieke en waardevolle toevoeging aan ons portfolio.

Met dit project bewijst JAM-IT opnieuw zijn vermogen om innovatieve oplossingen te creëren die aansluiten bij de behoeften van bedrijven in een veeleisende markt. We zijn verheugd om deze hybride applicatie te presenteren en kijken ernaar uit om bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen van hun transportactiviteiten.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?