Skip naar hoofdcontent
Voorstelronde 20 februari 2021

Even voorstellen: JAM-IT’s mede-eigenaar Armando

In deze blogserie stellen we onze medewerkers aan je voor. Vandaag vertellen we over degene waarmee het allemaal begon: Armando.

Ruim vijf jaar geleden begon hij aan een groot avontuur: JAM-IT. Een eigen bedrijf starten en laten groeien gaat met vallen en opstaan. Je leert fouten maken, herkennen en weer doorgaan.

Inmiddels heeft Armando ervaring met alle facetten van het bedrijf. Ben je benieuwd hoe het allemaal begon en hoe hij JAM-IT heeft laten groeien tot wat het nu is? Lees dan verder.

Van psychologie naar IT

Waar denk jij aan als je aan IT denkt? Misschien denk je aan laptops of pc’s? Automatiseren of beveiligen? En aan wat voor mensen denk je? Het grappige is namelijk dat Armando helemaal geen technische achtergrond heeft.

Hij heeft toegepaste cognitieve psychologie gestudeerd, een opleiding gericht op hoe de hersenen omgaan met verschillende situaties, gegevens en prikkels. Toch heeft dit ook raakvlakken met IT; door zijn studie weet Armando als geen ander hoe je een applicatie gebruikersvriendelijk kan inrichten.

Na zijn studie kon hij aan de slag bij een groot IT-bedrijf. Hier leerde hij applicaties ontwikkelen voor de financi?le sector en overheidsinstellingen. Armando had meteen veel plezier in het werk. Het duurde niet lang voordat hij de technische en analytische skills onder de knie had.

Als ik geen passie heb voor mijn werk, zou ik dit niet kunnen doen

In deze functie kwam hij ook voor het eerst in aanraking met low-code programmeren. Door Armando?s van nature nieuwsgierig aard, wil hij altijd het naadje van de kous weten. Hij raakt nooit uitgeleerd en dit perspectief geeft hem telkens iets om naar uit te kijken. Wanneer hij aan het werk is, voelt het niet als ?werk,? maar als puzzelen voor hem. Zo ontstond zijn passie voor IT.

Naast programmeren is Armando gek op motorrijden, fitness en gitaar spelen. IT is en blijft zijn passie, het speelt continue in zijn achterhoofd. Wanneer hij overdag werkt aan een complex IT-vraagstuk, kan hij ?s nachts ineens wakker worden met de oplossing. Dit gebeurt regelmatig.

De start

Bij zijn laatste werkgever werkte Armando samen met Netvice, het bedrijf dat zijn eerste eigen klant zou worden. Zij waren zo tevreden met zijn werk, dat ze hem vroegen voor een eerste project. Toen maakte Armando gelijk de keuze om met Mendix te gaan werken, één van de grootste low-code platforms van Nederland. Hij haalde zijn collega?s Jos en Martijn erbij en samen vormden ze JAM-IT.

Ik miste nog een übernerd, een technische man

In die tijd werkten de drie parttime maar begin 2016 groeide het bedrijf zo snel dat Martijn en Armando afscheid namen van hun oude baan. Jos besloot een andere richting op te gaan, dus gingen ze samen fulltime verder met JAM-IT.

Plastic stoelen

Armando en Martijn werkten in het begin aan Martijn’s keukentafel. Met de groei van het aantal opdrachten, groeide ook de ambities en doelstellingen van JAM-IT. Zodoende openden ze hun eigen kantoor. Eerst ingericht met plastic stoelen en bureaus gemaakt van dozen, later met echt meubilair. In de zomer van 2017, één jaar later, kwam de eerste werknemer in dienst.

Sindsdien is JAM-IT enorm gegroeid – niet alleen in het aantal klanten en opdrachten, ook in professionaliteit. Ze hechten grote waarde aan standaardiseren en automatiseren, en dat zie je terug in de efficiënte werkwijze. Ook het team is gegroeid: met een marketing/HR medewerker, een office manager/boekhouder, drie ontwikkelaars en een vast netwerk van freelancers wordt het steeds gezelliger op kantoor.

Rol in het team

Binnen het team heeft Armando alle functies en taken gezien; van klantcontact en koude acquisitie tot product ontwikkeling. Nu heeft hij steeds meer een ondersteunende en strategische rol. Samen met Martijn kijkt hij naar de ontwikkelingen in de markt en probeert daarop in te spelen.

Als je mij behandelt alsof ik niets weet, ben ik er zeker van dat je me alles vertelt

Hij noemt zichzelf een echte IT-er, maar ook echt een gevoelsmens. Hij legt zelf zijn ziel en zaligheid in zijn werk, en probeert dat ook mee te geven aan zijn team. Vroeger zat dat gevoel nog wel eens in de weg; dan was hij niet kritisch genoeg naar zijn team of vond hij het lastig om te delegeren. Inmiddels voelt hij precies aan wat zijn team nodig heeft en welke kandidaat goed bij de JAM-IT mindset past.

Successen

De afgelopen jaren heeft Armando vele successen mogen vieren met JAM-IT. Zo heeft hij het Mendix Expert Developer certificaat gehaald, het hoogst haalbare binnen Mendix waarvan er maar weinig zijn in Nederland. Maar minstens net zo trots is hij op zijn medewerker die het Advanced Developer certificaat heeft gehaald. En elke keer wanneer een project succesvol afgerond is, voelt het als een nieuwe overwinning.

Het geeft echt een kick om ons team te zien groeien in kennis en ervaring! Ze bedenken oplossingen waar ik zelf nooit aan had gedacht

Voor zichzelf heeft hij de missie om elke dag iets te leren en elke dag iets op te leveren. Al is het iets kleins; elk stapje vooruit telt.

De toekomst

De komende jaren wil Armando graag verder groeien met JAM-IT. Hij wil meer eigen producten ontwikkelen en de kwaliteit van hun werk nog verder opschalen. Daarmee kan het team de beste oplossing bieden aan hun klanten.

Benieuwd wat Armando en de rest van het team voor jou kunnen betekenen?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?