Onze werkwijze

Wij ontwikkelen applicaties die eenvoudig zijn in het gebruik, om uw bedrijfsprocessen te automatiseren en innovatieve oplossingen mogelijk te maken.

Meer weten over de werkwijze van JAM-IT?

Wij zijn partner van Mendix, een software ontwikkelplatform. Met het Mendix Platform ontwikkelen wij snel, professioneel en prijs vriendelijk uw gewenste applicatie.

Door de ready-to-go apps uit de Mendix App Store en de visuele wijze van modelleren, zijn wij in staat om Enterprise applicaties te bouwen met een zeer korte ‘time to market’. Zo gaan wij razendsnel van idee naar productie.

Alle applicaties worden gehost in een schaalbare en veilige cloud-infrastructuur. Daarnaast kan elke applicatie worden uitgebreid met op maat gemaakte functionaliteiten en naar wens worden aangesloten op externe software. Wij sluiten onze software dus precies aan op uw bedrijfsdoelstellingen.

Om onze werkwijze nog efficiënter te maken, bedenken en ontwikkelen wij regelmatig nieuwe functionaliteiten. Dit zorgt ervoor dat wij uw product nog sneller en tegen lagere kosten kunnen opleveren.

Bent u benieuwd naar onze functionaliteiten? We zetten ze voor u op een rij:

Stakeholder Project Progression
Om de stakeholders van uw team op de hoogte te houden van de voortgang van het project, hebben wij een helder, realtime overzicht van ons projectsysteem gemaakt. U kunt dus altijd zien waar we mee bezig zijn, wat de voortgang van het project is en wat er nog gaat gebeuren.

Conventies
De developers van JAM-IT werken aan de hand van conventies; visueel vastgelegde werkafspraken. Zo zorgen we dat iedereen volgens dezelfde richtlijnen werkt. Dit maakt het mogelijk om samen te werken en taken te automatiseren.

Mendix Model Automater
Bij het bouwen van een applicatie zijn er altijd taken die steeds op dezelfde manier uitgevoerd moeten worden. Wij hebben hiervoor de Mendix model automater gebouwd; een applicatie die het skelet van het Mendix model opzet en repetitieve taken automatisch uitvoert. Zo worden stukjes code geheel automatisch én op de juiste manier opgezet.

Modules (technische componenten)
Elke applicatie die wij ontwikkelen is anders. Ondanks dat, zijn er echter wel onderdelen die op elkaar lijken. Deze onderdelen, hoe simpel ze op het eerste gezicht ook lijken, kunnen al snel veel uren kosten om te bouwen. Daarom slaan wij deze onderdelen op als Modules. Zo hoeven we het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Dit scheelt in de ontwikkeltijd én in de kosten.

Database Exports
Database Exports maakt het mogelijk om alle opgeslagen data uit de applicatie ten alle tijden te exporteren naar een Microsoft Excel bestand. Onze klanten kunnen altijd bij de data uit hun applicaties.

Reverse proxy
JAM-IT kan een reverse proxy inregelen voor uw applicatie. Dit maakt bijvoorbeeld maatwerk verzoeken voor het webverkeer mogelijk en beschermt tegen (D-DOS) aanvallen.

Microsoft Azure / Amazon Web Services Back-ups
Applicaties van Mendix worden gehost en opgeslagen in de Mendix cloud. Deze opslag is echter niet onbeperkt. Voor apps waar documenten in worden opgeslagen, is deze al snel ontoereikend. In dat geval is het mogelijk om uit te wijken naar een andere cloud provider, zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. De data is dan verdeeld over twee cloud providers: de Mendix cloud (waar de app wordt gehost) en de externe cloud (waar de overige data worden opgeslagen).

Mendix maakt automatisch back-ups van de gegevens, maar in de externe cloud heeft Mendix hier geen mogelijkheid voor. Daarom hebben wij een systeem ontwikkelt dat dit wel mogelijk maakt en zelfs automatiseert. Zodra een back-up wordt gemaakt in Mendix (handmatig of automatisch), wordt ook een back-up gemaakt in de externe cloud. Zo zorgen wij dat uw gegevens altijd veilig en compleet zijn opgeslagen.

Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)
Continuous Integration is een proces in de laatste versie van de applicatie waar nieuwe stukjes code automatisch getest en geïntegreerd worden. Wanneer een test faalt, moet de code eerst gecorrigeerd worden voordat deze wordt geïntegreerd. Dit vervangt vele handmatige handelingen en voorkomt conflicten en bugs door verschillende aanpassingen in de code.

Continuous Delivery zet aanpassingen na het testen automatisch door naar de productieomgeving. Dankzij deze processen staan de functionaliteiten zo snel mogelijk live en heeft de klant altijd beschikking tot de nieuwste versie.

Automatisch Testen
Wij voeren een aantal automatische testen uit om te zorgen dat elk nieuw stukje code even veilig is en geen conflicten veroorzaakt. Zo is er de Security Check om te onderzoeken of de beveiliging waterdicht is. Daarnaast voeren wij Unit Tests uit om complexe software op geautomatiseerde en betrouwbare wijze te testen.

Beheer van Java Dependencies
Binnen een project zijn er altijd bepaalde Java componenten die afhankelijk van elkaar zijn (dependencies). Om te zorgen dat er geen conflicten ontstaan, is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van elk afhankelijke Java component te hebben.

Dit proces kan ingewikkeld en arbeidsintensief zijn omdat al die afhankelijkheden weer afhankelijk zijn van andere componenten. Daarom hebben wij verschillende manieren ontwikkeld om deze dependencies automatisch te beheren.

Zo hebben we de Dependency Check gebouwd, die voor de nieuwste versie van elk Java component in een project zorgt en oude en dubbele versies opruimt. Daarnaast hebben we de functionaliteit Apache Maven toegevoegd, die automatisch de juiste afhankelijkheden verzamelt, downloadt en toevoegt aan het project.