JAM-IT | IT Made Simple
March 14, 2021

Data verdwenen? Bescherm je applicatie met Jam-Ops

Wij hebben een functionaliteit aan onze tool JamOps toegevoegd om te voorkomen dat data in een Mendix applicatie verloren gaat.

Autocommit in Mendix

Wanneer je een object met data opslaat in een applicatie, controleert Mendix of er gerelateerde data aanwezig is die nog niet is opgeslagen. Vervolgens slaat Mendix deze data automatisch op, om de juiste werking van de applicatie te garanderen. 

Het kan voorkomen dat wanneer de gebruiker uitlogt, de automatisch opgeslagen gegevens worden verwijderd uit de database. Als dat niet gewenst is ben je dus productie data verloren zonder dat je het door hebt.

Een voorbeeld:

Je vult een formulier in: het formulier bestaat uit meerdere onderdelen waarvan je enkele delen expliciet opslaat. Mendix slaat vervolgens de niet-overige onderdelen automatisch op. Op dit moment lijkt het alsof alles is opgeslagen. Wanneer je echter uitlogt, worden de overige onderdelen verwijderd uit de database. Als je nu teruggaat mis je een deel van je gegevens. In dit geval is het niet gewenst dat de data niet is opgeslagen.

JamOps

Jam-Ops automatiseert verschillende taken om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van applicatie ontwikkeling in Mendix te vergroten. Onlangs voegden we een uitbreiding toe die bovenstaand scenario detecteert.

De ontwikkelaars krijgen een melding en de ci/cd pipeline wordt ‘on hold’ gezet. Nu  kunnen ze kijken hoe het probleem is ontstaan en het model wijzigen om het probleem op te lossen. Hierna kan de pipeline weer vervolgd worden. Lees hier meer over JamOps.

Heb je vragen? Stuur een mail naar info@jam-it.nl met je vraag en telefoon en we nemen z.s.m. contact met je op.